Gyermek Masszázs Mozgás

Az érintésnek rendkívül fontos szerepe van az emberi kapcsolatokban. Olyan kommunikáció ez, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni.

A szülők sokféle természetes módszert is alkalmazhatnak azért, hogy gyermekük egészséges, kiegyensúlyozott legyen.

gyermek thai „száraz” masszázs alapjaira épül és a szervezet öngyógyító erején alapul.

A testi, lelki és szellemi harmóniát segítő módszer. Bárhol és bármikor végezhető, nem kell hozzá semmi.

A világ különböző tájain fellelhető masszázstechnikák a legrégebbi módszerek a testi és lelki panaszokra. Keleten a masszázs gyógyászati alkalmazását mindig is többre értékelték, mint Nyugaton.

Ha a gyermek egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz.

A keleti emberek világnézete ugyanis energiaalapú, szerintük mindennek az eredete az energia, a rezgés, az anyag is csak ennek egy megnyilvánulási formája. A kulcsszó az egyensúly.

A mai gyermekeknek sokkal több ingert és információt kell tudniuk feldolgozni, és bár a számítógép használat a szem-kéz koordinációt, a logikát is fejleszti, elengedhetetlen az egészséges élethez, hogy mindezek mellett aktív mozgásra is kapjon lehetőséget.

A mozgás gyakorlatokat a gyermek önindítottan végzi, de sokkal hatékonyabb, ha ezt a masszírozás után végeztetjük el vele.

A mozgásfejlődés és ezzel együtt az idegrendszer fejlődése szigorú hierarchia szerint valósul meg. Ha kimaradnak, vagy felcserélődnek az egyes lépések, vagy nincs elegendő tér és lehetőség a gyakorlásra, akkor hibák csúsznak a gyermek fejlődésébe.

Az idegrendszer egyes területei alulszervezetté válnak. Az idegrendszeri éretlenség következményei az óvodában és az iskolában jelennek majd meg, tanulási nehézségek és viselkedési zavarok formájában.

Az korai óvódás kortól az iskola kezdésig alakul ki a testséma. Megismerik a gyermekek a térirányokat, testrészeiket. Mozgás közben erősödik a gyermek önbizalma, önfegyelme, nő az energiája, ezáltal jobban tud majd koncentrálni és a tanulás is könnyebben fog majd menni.

Alakítsunk ki közvetlen kapcsolatot a gyerekkel, ez nagyon fontos a sikeres munkához.

Gyermek masszázs mozgás TEMATIKA

  1. Gyermek masszázs mozgás bemutatása
  2. Energia pályák 
  3. Gyermek masszázs menete arc, kar és kézmasszázs 
  4. Gyermek has és test masszázs, és a talp (MISU)
  5. Gyermek lábmasszázs háton fekvésben 
  6. Gyermek masszázs menete oldalt fekvésben 
  7. Gyermek masszázs hason fekvésben 
  8. Gyermek mozgások tornák 

A vizsga anamnézisre történik, ami egy személyre szabott masszázsfolyamatának megbeszélése és kivitelezése.

A Gyermek Masszázs folyamatának megtanulása háton, oldal és hason fekvő pozícióban.

A mozgás gyakorlatokat a gyermek önindítottan végzi, de sokkal hatékonyabb, ha ez masszírozás után végeztetjük el vele.

Az korai óvódás kortól az iskola kezdésig alakul ki a testséma. Megismerik a gyermekek a térirányokat, testrészeiket. Mozgás közben erősödik a gyermek önbizalma, önfegyelme, nő az energiája, ezáltal jobban tud majd koncentrálni és a tanulás is könnyebben fog majd menni. 

Személyes találkozó és sikeres vizsga után államilag regisztrált Tanúsítványt kap.

A Gyermek Masszázs Mozgás Tanúsítvány, kompetenciát ad a módszer gyakorlati alkalmazására.

Védjegy: Szabadalmai Hivatal regisztrációs száma: 195311